recreatief zwemmen toegestaan vanaf 30 mei

“Recreatief zwemmen in De Leemdobben en Lemferdinge vanaf 30 mei mogelijk op vaste tijdsblokken”

Vanaf zondag 30 mei zal zowel in zwembad De Leemdobben als in zwembad Lemferdinge ook ruimte gecreëerd worden om recreatief te zwemmen. Banen zwemmen (wordt gezien als sportactiviteit in het zwembadprotocol 4.2) is op die tijden niet mogelijk. We gaan dit doen in twee tijdsblokken: kinderen en jong volwassenen t/m 26 jaar in het bezit van een zwemdiploma en gezinnen (opa en/of oma, of andere gezinssamenstelling is ook toegestaan) met kinderen t/m 12 jaar met- en zonder zwemdiploma (zonder diploma zwemvleugels verplicht).  Alleen voor deze blokken is het niet noodzakelijk vooraf te reserveren, maar registratie (noteren naam en telefoonnummer) en een gezondheidscheck bij de entree is wel verplicht (voor banen zwemmen blijft online reserveren verplicht). Recreatief zwemmen kan op onderstaande dagen en tijden:

 • zaterdag en zondag:             12.00 – 14.00 uur jeugd en jong volwassenen t/m 26 jaar in het bezit van een zwemdiploma                         
 •                                                  14.15 – 16.15 uur gezinnen met kinderen t/m 12 jaar met- en zonder zwemdiploma
 • maandag t/m vrijdag:          12.30 – 14.15 uur gezinnen met kinderen t/m 12 jaar met- en zonder zwemdiploma                                                                                                                                                                                                
 •                                                  14.30 – 16.15 uur jeugd en jong volwassenen t/m 26 jaar in het bezit van een diploma

Let op

 • In de Leemdobben is de kleedaccomodatie gesloten tijdens het recreatief zwemmen, uit- en aankleden dus buiten (kleedaccomodatie is hier een binnenruimte en dat is niet toegestaan tijdens recreatief zwemmen)
 • Voorlopig is de entree bij de De leemdobben via het grote hek bij de parkeerplaats en meldt u zich bij de horeca
 • Entree alleen mogelijk met abonnement of een dagkaartje (kosten €5,00 p.p.)
 • Wij behouden ons het recht voor om de accomodatie te sluiten voor verder publiek als wij vinden dat de veiligheid m.b.t. corona regels niet meer gewaarborgd kan worden voor zowel bezoekers als personeel

versoepeling corona maatregel 19 mei

Vanaf woensdagmorgen 19 mei zijn de kleedkamers weer open voor onze gasten. de douches mogen nog niet gebruikt worden. De hoofd ingang ( via kassa) blijft nog gesloten, U kunt ons bad bezoeken via het hek op de parkeerplaats. Na het zwemmen kunt u zich weer aankleden in de kleedkamers.

 • alleen banenzwemmen
 • kom in badkleding
 • Vooraf reserveren

opening maandag 8 maart

Zuidlaren, 1 maart 2021

“Zwembad De leemdobben mogelijk geopend vanaf maandag 8 maart”

Stichting zwembaden gemeente Tynaarlo is voornemens om het openluchtbad De Leemdobben te Vries per maandag 8 maart te openen voor banen zwemmen.

Er moet nog een slag om de arm gehouden worden of het haalbaar is de watertemperatuur op minimaal 20 graden te krijgen.

Of 8 maart daadwerkelijk haalbaar is zal gedurende de komende week moeten blijken en voor de meest actuele informatie wordt verwezen naar de website www.zwembadentynaarlo.nl.

Wanneer het bad definitief de deuren opent voor banen zwemmen zal dit op deze site vermeld worden en kan men online reserveren en betalen (€5,00 p.p.)., wat verplicht zal zijn.

Er zullen per tijdsblok maximaal 16 zwemmers worden toegelaten, verkleden moet in de openlucht en er zijn ook geen mogelijkheden om te douchen.

De stichting zwembaden gemeente Tynaarlo, die naast De Leemdobben ook het openluchtbad Lemferdinge te Paterswolde en het overdekte bad Aqualaren te Zuidlaren exploiteert, is blij dat ze de mogelijkheid kunnen bieden om te komen zwemmen in Vries.

Lemferdinge is installatietechnisch op dit moment nog niet mogelijk.

De beide openluchtbaden zijn gasloos en maken gebruik van warmtepompen en zonnecollectoren om het water te kunnen verwarmen.

Dit is een unieke situatie in Nederland en daarom niet goed in te schatten hoe lang het duurt voordat het water op een aanvaardbare temperatuur zal zijn.

Na de positieve ervaringen in het Mirandabad te Amsterdam en vervolgens meerdere openluchtbaden die zijn geopend de afgelopen periode heeft ook de stichting gemeend de zwemmers tegemoet te komen en veel eerder dan gebruikelijk de mensen in de gelegenheid te stellen om te gaan zwemmen.

Er blijkt door de geringe mogelijkheden van sporten en bewegen veel vraag te zijn om ondanks de wat lagere temperaturen en Covid beperkingen te willen zwemmen.

Na overleg met de veiligheidsregio Drenthe en de gemeente Tynaarlo heeft de stichting toestemming gekregen om het openluchtbad te mogen openen.

Het personeel is druk bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen en als het weer wat mee gaat werken is het streven om op maandag 8 maart zwembad De Leemdobben te openen.